Minerva Palveluasunnot II -rahasto

Minerva Palveluasunnot II -rahasto on kiinteäpääomainen, kommandiittiyhtiömuotoinen kiinteistöpääomarahasto. Sijoittajat merkitsevät Rahaston äänettömien yhtiömiesten osuuksia.

Minerva Palveluasunnot II -rahasto sijoittaa uusiin tai peruskorjattuihin, ikäihmisille ja muille eritysryhmille tarkoitettuihinpalveluasuintoihin ja palvelukotikiinteistöihin Suomessa.

Minerva Palveluasunnot II -rahaston hallinnointipalkkio on 0,8 % p.a. ja merkintäpalkkio 2 %.

Markkinointi aloitettiin keväällä 2011. Kesään 2011 mennessä rahastoon liittyi sijoittajiksi useita institutionaalisia sijoittajia kuten säätiöitä ja rahastoja. Rahasto avattiin uudelleen kesällä 2012 ottamalla mukaan uusia sijoittajia.

Tällä hetkellä noin 72 % rahaston varoista on jo sijoitettu ja vuokraustoiminta on sujunut ennakoidusti. Rahaston sijoituskohteet sijaitsevat Helsingissä, Espoossa, Vantaalla sekä Pornaisten kunnassa. Sijoitukset ovat pääosin palveluasuntokeskuksia ikääntyneille. Sijoituksina on myös asuinrakennuksia erityisryhmille kuten nuorille tai vammaisille. Kohteet ovat uusia tai peruskorjattuja.

Varainhankinnan yhteistyökumppanina ovat toimineet E. Öhman J:or ja Quorum Oy.

Rahasto hallinnosta vastaa Minerva Partnership Oy:n omistama Minerva Palveluasunnot II GP Oy. Rahaston tavoittena on sijoittaa pitkäjänteisesti palveluasuntokiinteistöihin kasvukeskuksisssa. Rahasto ei harjoita perustajaurakointitoimintaa.

Rahasto on euromääräinen ja sen toimikausi on 10 vuotta. Tavoite oman pääoman vuotuiseksi tuotoksi koko sijoitusajalle on 8 - 12 % vuotuista tuottoa. Vuoden 2014 toteutunut tuotto oli yli 6 % mikä oli rahaston käynnistysvaihe huomioiden ennakoitua parempi.

 
Siirry sivun alkuun